Wednesday, December 31, 2014

2014 kokkuvõte ja uued eesmärgid

Uusi kogemusi ja uusi kohti lisandus sel aastal nagu sai 2014. aasta alguses soovitud. Tulemuseks kokku 18 sukeldumist, millest 9 Eestis ja 9 mujal. Seega ainult veidi vähem kui sai jaanuaris eesmärgiks seatud.

Esimene uus koht lisandus seoses ootamatustega, mis tabasid Egiptusesse reisijaid aprillis. Eelnimatatud sihtkoha asemel lennutati meid asenduseks hoopis Põhja-Küprosele. Punasele merele, Läänemerele ja Mustale merele lisandus siis ka Vahemeri. See oli reis, mis mulle väga meeldis just tänu kohatud inimestele, loodusele ja merele.

Teine uus paik oli Soomes Jämsa lähedal -  Ruutana järv. Lisaks sai ka kodumaal võetud ette uurimisretk Järveotsa järve.

Eestist meeldis enim vrakk Kihelkonna Kaberneeme lahes.
 
November oli taas vana hea Egiptuse lainel ja ma veetsin oma sünnipäeva esimest korda sukeldudes. Päeva tipp oli Thomas reef.

Lohesurfi rindel asjad väga roosliliseks ei kujunenud. Lauale ei saanud. Jääb oodata lund ja tuult, et proovida talvist lohesurfi ja siis jätkata uuesti kevadel ka meres. Kui sukeldumisega olen jõudnud sinnani, et ma tunnen ennast hästi, ma naudin ja saan hakkama ka keerulisemate situatsioonidega, siis lohesurfiga elan ma taas läbi ebakindlust ja hirmu. Tundes ennast, siis seda parandab vaid kogemus ja aeg.

Kõige parem selle aasta juures aga oli see, et mul oli palju toredaid buddy´sid, kellest suur osa täiesti uued. Aitäh teile!

Uuelt aastalt soovin: uusi kohti, võimalikult palju sukeldumisi ja esimesi triipe lohesurfis.


Things do not happen. Things are made to happen. /J. F. Kennedy/

Tuesday, December 30, 2014

Egiptus

Novembris oli Egiptuses soe ja mõnus. Minekuga vedas, kuna järgmisest nädalast hakkas külmemaks kiskuma. Kokku 5 sukeldumist. Seal hulgas esimest korda ka minu sünnipäeval. Polegi varem sel kuupäeval vette saanud erinevatel põhjustel. Sünnipäeva maiuspala oli Thomas reef oma kanjoniga. Videosid ei ole jõudnud veel lõpuni monteerida, seega siin lihtsalt üks pilt sellest, kuidas vesi kannab. 


Wherever you go, go with all your heart. /Confucius/