Wednesday, July 30, 2014

Pakri poolsaar

#81/8,5m/54min
Pakri poolsaare astangud meenutavad veidi soojade merede maastiku. Meilgi on kanjoneid ja riffe meenutavaid moodustisi, mis on kaetud merekarpide ja taimestikuga. Väikesed kirjud kalad ujuvad ringi ja aeg-ajalt on näha lesta põhjas lebamas.
Tänud kuuluvad Terjele, kes paadiga Lohusalu sadamast kohale viis.


Pakri from Lyyli on Vimeo.

Wherever you go, go with all your heart. /Confucius/

Monday, July 28, 2014

Järveotsa järve uurimisretk

Järveotsa järv asub Nissi vallas, on üks Turvaste järvedest ja on teada kui kalapüügi järv. Samuti algab sealt Valgejärve matkarada. Uurimisretke käigus sai selgeks, et sukeldumiseks see järv hea siiski ei ole. Nähtavust meetri jagu ja mudane. Kala aga paistis olevat, sest pisikesed kalad ujusid meie ümber parvedena.




Be brave. Take risks. Nothing can substitute experience. /Paulo Coelho/

Rummu

#80 5,2m, 40min

Rummu from Lyyli on Vimeo.

Eelmine nädal oli tihe, üldse möödus sel aastal puhkus väga aktiivselt. Esmaspäeval sai taas lohesurfiga jätkatud. Sel korral Paljassaares. Vedas ilmaga ja tuult oli ka. Kuna mul on lohega kindlust juurde vaja, pean hakkama ennast usaldama, siis jätkasime endiselt body dragiga. Laud jäi järgmiseks korraks.
Teisipäeval võtsime grupi kokku ja väisasime Rummut. Ilm taas imeline ja vesi mõnusalt soe. Nähtavus kõikus, aga keskmiselt oli 5-6 meetrit.

The most important thing is to enjoy your life - to be happy - it's all that matters. /Audrey Hepburn/

Friday, July 18, 2014

Polaris

Eile sai üle pika aja käidud Aegna lähedal sukeldumas. Sel korral viis juhus Polarisele. Nähtavust oli 7-8 meetri ringis, mis on lausa suurepärane. Ühel hetkel hakkas ka veidi külm, kuna all oli vaid 4 kraadi, kuid elamust see ei seganud.
#79 25m, 26 min (wreck dive, Polaris/Raa)

 Each day provides its own gifts.  /Marcus Aurelius/

Ruutana

Väike järve sukeldumine Soomes, 13m ja 40 minutit.

Ruutana from Lyyli on Vimeo.

Life isn't a matter of milestones, but of moments. /Rose Kennedy/

Thursday, July 10, 2014

Lohe vol 3

Loheõpingud viisid täna Salmistule. Sai tunda tugevamat ja puhangulist tuult. Vahepeal kadus tuul hetkeks ära ja siis oli järsku tagasi. Jätkus body drag ja sel korral sain esimese tunde kätte ka kiiresti vastu tuult liikumise osas. Viimaks tõstis lohe mind selle käigus ka veest lahti, sellest sain aru alles siis, kui vette tagasi prantsatasin. Tegelikult oli see õhulend lahe, aga väike ehmatus ikka ka. Kuna ma loomupäraselt pabistan üle, siis kipun kiiresti väsima. See peaks muutuma, kui see lohe värk muutub minu jaoks tavapärasemaks tegevuseks. Preagu olen ma elevil ja mures ühekorraga.

Success is steady progress toward one's personal goals. /Jim Rohn/


See video on täpselt sellest vaatenurgast, mis avaneb mulle body drag´i käigus.