Friday, December 18, 2015

Andamani meri - Tai

Tai on olnud juba ammune sihtkoht, kuhu reisimise ümber on saanud mõtteid heietada. Novembris said mõtted lõpuks teoks tehtud ja kaks nädalat suurepärast reisi nauditud. Ja juba tahaks tagasi!

 

Esimene sukeldumise päev ja ühtlasi ka pühapäev. Kava näitas nelja sukeldumist. Saksa firma Sea Bees Diving on väga mugav ja hea teenindusega. Laevas ootas varustuse juures vesi ja rätik. Alustuseks serveeriti hommikusööki. Peale iga sukeldumist sai süüa või mingit vahepala. Veealune elu on teistsugune kui Sharmis, veid vaesem, aga teistmoodi huvitav. Väga palju oli merisiilikuid, kes ootasid ja luurasid igal pool nõelad püsti. Vesi oli 30 kraadi ja esimest korda sukeldusin lühikese kalipsoga. Esimene sukeldumine oli Klaed Kawee vrakk, mis oli suhteliselt suur ja hästi säilinud. Palju suuri ja väikseid lõvikalasid olid seal varjupaiga leidnud. Teine sukeldumine Palong Wall. Seal sai väga vilksamisi nähtud leopardhaid. Mina nägin tõesti ainult sabaotsa. Kolmas sukeldumine Hin Musans, kus oli tugev hoovus. Vee peal oli seal selline tilluke majakaga tipp, kuid vee all siiski veidi laiem ala. Sinna oli viidud ka betoonist kuubikuid, mille vahel varjasid ennast mitmed suured kalad. Pinnale tõustes selgus, et vahepeal oli sadama hakanud. Neljanda sukeldumise eel hakkas juba hämarduma ja vette läksime juba peaaegu pimedas. Koc Doc Mai´l on kaks koobast. Nägime suurt mureeni. Kahjuks otsustas minu lamp hääbuda ja kustuda ning selle tõttu lõpetasime sukeldumise plaanitust varem. Vahepeal oli hakanud müristama ja välku lööma. See oli omamoodi kogemus, vaadata eemal sähvivat välku ja ise olla vannisoojas vees. 

Teine sukeldumise päev oli rahulikum. Kaks sukeldumist. Esimene King Cruiser vrakk, mis on katamaraani tüüpi suur laev. Teine sukeldumine oli Anemone Reef, mille nimi reedab, mida seal kohata võis. Nägime lisaks klounkaladele ka lõvikalu ja skorpionkala ning erinevas suuruses mureene. Mõned neist alles väga pisikesed.

"The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams." /Eleanor Roosevelt/


No comments:

Post a Comment