Monday, September 24, 2012

Sügis käes

Ilmad on juba sellised, et võib vist teha kokkuvõtte. Aasta alguses said kirja mõned eesmärgid. Elu on näidanud, et ma ei jõua suvel ikka nii palju sukelduma kui tahaksin. Sel korral võib öelda, et päris hästi läks.

15 sukeldumist kokku ei tulnud (4 jääb puudu praeguse seisuga), aga öösukeldumine sai tehtud Rummus (20.09.12 - 66min, 8,8m, vesi 16). Kalu ja vähke oli tunduvalt rohkem, kui eelnvalt tehtud päevastel kordadel Rummus näha sai. 

Egiptus on endiselt üks lihtsamaid sihtkohti, kus on päike ja sukeldumine. Hommikul hakkad minema siit vihmasest ja hallist Eestist ning õhtuks oled jälle suves. Veebruari käik läks korda ja loodan, et taas on võimalik minna sinna ka novembris sünnipäeva pidama.

Jää alla ma sain, aga seda ei saaks sukeldumiseks nimetada. Pigem selline korraks piilumine ja siis ruttu tagasi. Allveekabe läks kenasti, kuigi mu selg hakkas lõpuks ikka roppu moodi valutama.
Ja ka #50 sai lõpuks teoks:)

Sunday, September 16, 2012

Muse

Uus BCD ootas juba mitmendat nädalat oma esimest sukeldumist. Ma ei olnud pikalt päris kindel, millist vesti ma tahan. Nüüd lõpuks sai siis otsus langetatud Seacsub Muse kasuks. Kirjade järgi on see spetsiaalselt naistele disainitud. Iseenesest näeb välja kena ja on kerge. Õhukott meenutab tiiba ja integreeritud raskused küljel kinnituvad klambriga oma pesasse. D-rõngad on metallist ja õlarihmade pikendamine õnnestub kenasti ka kindaga. Ühest küljest on vest olemuselt väga lihtne, teisest küljest on kõik vajalik olemas. Vees käitus väga hästi. Rummus oli täna ilus ilm (küll veidi ehk tuuline). Ja vesi kohati suisa kees sukeldujatest:) (#54 68min, 5,3m)
 

Monday, September 3, 2012

Rummu 28.08.12

Prognoos lubas küll päikest, kuid reaalselt oli tegemist suhteliselt halli päevaga. Vesi see eest oli Rummus endiselt soe (18 kraadi) ja nähtavus ka väga hea. Eesmärk oli minna "niidirulli" peale, mida me siiski hoolimata pingutustest sel korral üles ei leidnud. Muidu oli rahulik kulgemine (max 9,8m ja 66 min). Suhteliselt kalda ääres oleva koerakuudi juures ilmus kuskilt ootamatult üks kivi (õnneks väike), üles tulles oli ka näha, kes arvatavalt selle kivi viskas. Suurema kivi puhul oleks õudne hakanud, juhus on ju pime.